Skip links

Wat is een houten sauna? De bouwkosten van een houten sauna

Onder sauna wordt verstaan een heteluchtbad van hout, waarin zowel warme als droge lucht aanwezig is. Dit antwoord op de vraag wat een houten sauna is, zal voldoende zijn. Saunaruimtes en saunapanelen zijn er in verschillende stijlen. Saunaruimtemodellen verschillen afhankelijk van het gebruiksoppervlak en het aantal gebruikers.

Sauna’s zijn onderverdeeld in drie typen; persoonlijke sauna’s, familiesauna’s en gemengde sauna’s. Sauna heteluchtdoucheruimtes zijn heel anders dan onze thuisdouches. De warme lucht in de sauna houdt de doucheruimtes constant tussen de 60 en 70 graden. Op deze manier wordt de persoon die de saunaruimte betreedt binnen 10 minuten zwetend gereinigd.

Sauna is niet zo duur als het lijkt. Hoewel de kosten van een houten sauna een product zijn van onze saunacultuur, wordt deze in de meeste huizen niet aangetroffen en wordt deze gezien als een luxe consumptie in hotels en spafaciliteiten. Dit is echter niet het geval omdat thuissauna’s behoorlijk populair zijn geworden. Een thuissauna is relatief betaalbaar als de vierkante meter niet te groot is. Het zou verkeerd zijn om een kostprijs voor de sauna te specificeren, omdat deze nu tegen zeer lage kosten in de kleinste ruimtes kan worden toegepast. Daarnaast zijn er veel kostenvariabelen zoals saunaaccessoires, saunakachel, saunamateriaal, saunadeur, prijzen van onderdelen die waarschijnlijk van invloed zijn op de prijs van het saunagebouw.

Wat is het verschil tussen een houten sauna?

Sauna’s zijn meestal gemaakt van hout. Hierdoor heb je relatief meer kans om een houten sauna te zien. Er moet echter worden opgemerkt dat sommige sauna’s van verschillende materialen zijn gemaakt. Houten sauna kan soms vochtig, soms droog zijn. Deze situatie varieert meestal afhankelijk van de persoon die persoonlijk gebruik maakt, de eigenaar van het bedrijf in bedrijven en de vraag van de klant. Bij andere sauna’s is dit niet het geval.

Wat zijn de kosten voor een houten sauna?

De bouwkosten van een sauna variëren afhankelijk van de grootte en stijl van uw huis. Is er een sauna voor thuis? Wij kunnen deze vraag zonder aarzeling met ja beantwoorden. Omdat er in de kleinste kant-en-klare sauna’s van 120*190 geen privéruimte is, kun je hem overal mee naartoe nemen en is er ook een badsysteem binnenin geplaatst. Thuissauna’s zijn gebouwd als zit- en slaapgroepen en zijn doorgaans 4 vierkante meter groot. Sauna’s in plaatsen zoals hotels en sociale voorzieningen kunnen worden gebouwd als 3 verdiepingen en hun afmetingen variëren tussen 6 vierkante meter en 30 vierkante meter.

In sauna’s worden bomen gebruikt zoals sparren, Finse sparren en Canadese den die bestand zijn tegen vocht en hitte, zonder knopen, in de oven gedroogd en met een afmeting van 5*5 cm of 5*10 cm. De reden waarom deze bomen de voorkeur hebben is dat ze lucht opnemen en teruggeven, geen last hebben van hitte en makkelijk schoon te maken zijn.

Als u heeft besloten om een sauna te nemen, kunnen wij zeggen dat u bij ons aan het juiste adres bent. Als saunabedrijf is klanttevredenheid ons doel; Daarom streven wij ernaar om uw tevredenheid op het hoogste niveau te houden. Als Sauna Dekor staan wij u bij in al uw processen rondom sauna. U kunt zorgeloos en in korte tijd de sauna krijgen die u wilt.

Wat zijn de kosten van een houten sauna voor 2 personen?

Het dak, de muren en de deuren zijn geïsoleerd met 5 cm dikke glaswol om de warmte binnen te houden. Verwarmingselementen hebben de voorkeur afhankelijk van de grootte van het gebied dat wordt gebruikt in sauna’s voor 2 personen of thuissauna’s, en bij het kiezen van een verwarming moeten de weerstanden van uitstekende kwaliteit zijn. De kachels die u thuis gaat gebruiken, moeten houtfineer en hittebestendige stenen hebben. Naast verlichting in sauna’s behoren thermometer, hygrometer, zandloper, saunasteen en essence tot de musthaves. Hoewel de kosten voor de bouw van een sauna variëren afhankelijk van de plaats waar u deze wilt laten bouwen, moet u zeker een prijsopgave krijgen van ons bedrijf, dat het badkamersysteem aansluit en kant-en-klaar maakt, voor sauna’s van het thuistype in de maten 120*190 cm, 150 *185 cm of 180*180 cm, afhankelijk van uw voorkeuren.

Deze website maakt gebruik van cookies om je webervaring te verbeteren.