Skip links
Diensten
Sauna, zwembad, Turks bad, stoombad, jacuzzi in de spa, zoals het ontwerp en de fabricage van 37 jaar ervaring.

Consulting Projectontwikkeling

Sauna Dekor Spa Solutions blinkt uit in consultancy en projectontwikkeling.

Ons toegewijde team biedt een holistische aanpak en helpt u bij het opstellen van solide businessplannen, het creëren van functionele en esthetische lay-outs en het omzetten van uw visie in werkelijkheid. Met geavanceerde renderingtechnieken en nauwgezette kostenramingen zorgen we ervoor dat elk aspect van uw spaproject zorgvuldig wordt gepland, afgestemd op uw unieke behoeften en doelstellingen. Vertrouw op ons om u te begeleiden bij het creëren van een luxueuze en uitzonderlijke spa-ervaring.

Sauna Dekor Spa Solutions is gespecialiseerd in de ontwikkeling van businessplannen voor spaprojecten. Onze experts werken nauw met u samen om een robuust plan op te stellen dat is afgestemd op uw doelen en doelstellingen. We analyseren de markt en het gebied, zodat we de unieke identiteit en winstgevendheid van uw spa kunnen garanderen. Laat ons uw visie vormgeven in een bloeiende spa-onderneming.

Bij Sauna Dekor Spa Solutions is lay-outplanning onze kracht. Wij werken met u samen om de lay-out van uw spa zorgvuldig te ontwerpen, het gebruik van de ruimte te optimaliseren en ervoor te zorgen dat functionaliteit en esthetiek naadloos in elkaar overgaan. Onze experts creëren plannen die uw visie weerspiegelen, wat resulteert in een spa-ruimte die niet alleen functioneel maar ook uniek mooi is.

Sauna Dekor Spa Solutions blinkt uit in conceptueel ontwerp. Wij brengen uw visie tot leven en zetten ideeën om in tastbare spa-ontwerpconcepten die zowel uniek als op maat gemaakt zijn. Onze expertise zorgt ervoor dat uw spaproject een weerspiegeling is van uw visie en een uitzonderlijke en persoonlijke ervaring biedt voor uw klanten.

Sauna Dekor Spa Solutions biedt 3D-visualisaties om u te helpen uw spaproject helder en nauwkeurig voor te stellen. Onze geavanceerde renderingtechnieken zorgen voor realistische visualisaties, zodat u elk aspect van uw spa-ontwerp vanuit verschillende perspectieven kunt bekijken. Ervaar uw spaproject voordat het wordt uitgevoerd met onze meeslepende 3D-visualisaties.

Bij Sauna Dekor Spa Solutions zijn we trots op onze nauwkeurige kostenramingen. Onze diepgaande analyse zorgt ervoor dat middelen effectief worden toegewezen en budgetten nauwkeurig worden gepland. Vertrouw op ons om u te voorzien van de essentiële financiële inzichten om weloverwogen beslissingen te nemen en uw spaproject met succes tot leven te brengen.

Sauna Dekor Spa Solutions blinkt uit in het opstellen van uitgebreide Spec Lists en Bill of Quantities (BOQ) voor uw spaproject. Onze lijsten zijn zeer gedetailleerd en garanderen nauwkeurige materiaal- en uitrustingsvereisten. Wij nemen het giswerk uit handen en zorgen voor een soepele en efficiënte reis van concept tot oplevering van uw spa.

Sauna Dekor Spa Solutions biedt deskundige begeleiding bij het kiezen van de juiste materialen en apparatuur voor uw spaproject. Ons toegewijde team zorgt ervoor dat u de beste materialen en apparatuur kiest, waarbij een balans wordt gevonden tussen een lange levensduur en esthetische aantrekkingskracht. Wij zetten ons in om spa-ruimtes te creëren die er niet alleen uitzonderlijk uitzien, maar ook de tand des tijds doorstaan.

Sauna Dekor Spa Solutions is gespecialiseerd in materiaalaanvragen en technische documentatie voor uw spaproject. We bereiden nauwgezet gedetailleerde technische documenten voor, inclusief architecturale en technische plannen, om een vlotte projectuitvoering te garanderen. Onze toewijding aan precisie en kwaliteit zorgt ervoor dat uw spaproject op weg is naar succes.

Installatie Montage Engineering

Sauna Dekor Spa Solutions biedt eersteklas diensten op het gebied van installatie, montage en engineering voor uw spaproject.

Ons ervaren team zorgt voor een vlekkeloze integratie van alle onderdelen ter plaatse. We combineren traditioneel vakmanschap met moderne technologie en garanderen superieure kwaliteit en uitmuntend vakmanschap in elk aspect van uw spaproject.

Sauna Dekor Spa Solutions blinkt uit in het leveren van gedetailleerde Shop Drawings en Technische Tekeningen voor uw spaproject. Onze vakkundige professionals maken nauwkeurige tekeningen die de ingewikkelde details van het ontwerp van uw spa weergeven. Deze tekeningen zijn essentieel voor een nauwgezette uitvoering van uw project, in overeenstemming met uw specifieke eisen.

Sauna Dekor Spa Solutions is uw vertrouwde partner voor Manufacturing spa oplossingen. Wij combineren naadloos traditioneel vakmanschap met moderne technologie om alle spazones van uitzonderlijke kwaliteit en voortreffelijk vakmanschap te produceren. Met een focus op een lange levensduur en prestaties, zorgen we ervoor dat elk aspect van uw spa-apparatuur tot in de perfectie is gebouwd.

Bij Sauna Dekor Spa Solutions blinken we uit in installatie en montage. Ons ervaren team verzorgt de installatie en montage ter plaatse met precisie en zorgt ervoor dat elk onderdeel naadloos in uw spaproject wordt geïntegreerd. Vertrouw op ons om uw spavisie tot leven te brengen, met een focus op kwaliteit en uitmuntendheid.

Sauna Dekor Spa Solutions zorgt voor een soepele en succesvolle projectafronding. Met onze toegewijde experts die toezicht houden op elk aspect van uw spaproject, garanderen wij dat het naadloos de laatste fase bereikt. Onze toewijding aan uitmuntendheid en aandacht voor detail zorgt ervoor dat uw spaproject volledig wordt gerealiseerd en klaar is om klanten te verwelkomen met luxe en ontspanning.

Sauna Dekor Spa Solutions levert nauwgezette bouwtekeningen voor uw spaproject. Deze tekeningen geven nauwkeurig de uiteindelijke constructie en configuratie van uw sparuimte weer. Met een scherpe focus op precisie dienen onze As-Built tekeningen als essentiële documentatie om de nauwkeurige weergave van uw voltooide spaproject te garanderen.

Test & Inbedrijfstelling is een kritische fase van Sauna Dekor Spa Solutions. Onze toegewijde experts voeren grondige tests en inbedrijfstellingen uit om de optimale prestaties van uw spa te garanderen. Veiligheidsnormen zijn een prioriteit en we beoordelen elk aspect nauwgezet om een sparuimte te garanderen die aan alle eisen voldoet en uw verwachtingen overtreft.

Vervoer

Sauna Dekor Spa Solutions biedt betrouwbare transportdiensten voor uw spaproject.

Wij zorgen voor een veilige en efficiënte levering van uw spa-apparatuur en -materialen, ongeacht de bestemming. Ons team beheert alle logistiek en zorgt voor een probleemloze ervaring bij het transport en de levering van alles wat uw spa nodig heeft om tot leven te komen.

Sauna Dekor Spa Solutions hecht veel belang aan verpakking. Wij gebruiken eco-duurzame verpakkingsmethoden om uw spa-apparatuur en materialen met zorg te beschermen en te vervoeren. Onze inzet voor een duurzaam milieu zorgt voor minimale materiaalverspilling en een veilige levering van grondstoffen, wat bijdraagt aan een groenere en meer verantwoordelijke toekomst.

Aangepaste procedures en documentatie vormen een integraal onderdeel van Sauna Dekor Spa Solutions. Ons team biedt uitgebreide ondersteuning bij het afhandelen van alle vereiste aangepaste procedures en documentatie voor uw spaproject. Wij zorgen voor een soepel en probleemloos proces, zodat u zich kunt concentreren op het creëren van uitzonderlijke spa-ervaringen terwijl wij zorgen voor de noodzakelijke administratieve taken.

Sauna Dekor Spa Solutions biedt betrouwbare transportdiensten voor uw spaproject. Wij zorgen voor een veilige en efficiënte levering van uw spa-apparatuur en -materialen, ongeacht de bestemming. Ons team beheert alle logistiek en zorgt voor een probleemloze ervaring bij het vervoeren en leveren van alles wat uw spa nodig heeft om tot leven te komen.

Technische Ondersteuning na Verkoop

Sauna Dekor Spa Solutions is toegewijd aan het bieden van uitzonderlijke after-sales technische ondersteuning.

Onze gespecialiseerde technici bieden tijdige assistentie bij mogelijke storingen of afwijkingen in uw spa-apparatuur. Met een speciale controlekamer kunnen we uw apparatuur op afstand bewaken, zodat u onmiddellijk actie kunt ondernemen om problemen te voorkomen en de energie-efficiëntie te optimaliseren. Uw tevredenheid is onze topprioriteit.

Training van technische teams is een kerndienst van Sauna Dekor Spa Solutions. Wij bieden uitgebreide trainingsprogramma's om uw technische teams uit te rusten met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om uw spa-apparatuur effectief te onderhouden en te bedienen. Met onze training zullen uw teams goed voorbereid zijn om de levensduur en optimale prestaties van uw spa te garanderen.

Onderhoud & After Sales Support zijn cruciale diensten die worden aangeboden door Sauna Dekor Spa Solutions. Ons team biedt professionele onderhoudsdiensten om de levensduur te verlengen en ervoor te zorgen dat uw spa-apparatuur optimaal blijft presteren. Wij zetten ons in om eventuele problemen of vragen snel op te lossen en bieden uitzonderlijke after-sales ondersteuning om uw tevredenheid te garanderen.

Onderhoud En Service
Zwembadonderhoud en service

Je zwembad heeft regelmatig onderhoud nodig. Daarom moet je een sterke basis leggen voor zwembadonderhoud. Als je eenmaal weet hoe je zwembad werkt, hoe je het het beste kunt onderhouden en hoe je het moet plannen, ben je klaar om alle mogelijke problemen met je zwembad aan te pakken.

Je moet alle delen van het zwembad borstelen voordat je kunt genieten van een goede verzorging. In feite, als je het bekijkt, hoef je geen cursussen te volgen of een PhD te doen. Zwemkunde van Harvard. Maar als je de basisonderdelen en -functies van je zwembad kent, kun je ervoor zorgen dat alles soepel blijft draaien en is het gemakkelijker om problemen op te lossen als ze zich voordoen.

Net als bij de meeste grote huishoudelijke apparaten kun je in het zwembad zoveel aan de fantasie ontsnappen als je wilt. Je kunt geavanceerde verwarming en verlichting toevoegen, hightech zwembadjaloezieën installeren en zelfs van muziek genieten tijdens het zwemmen met onderwaterzwembadluidsprekers. Maar of je nu een eenvoudig zwembad in de achtertuin hebt of een grote ondergrondse oase in de vorm van een Elvis, elk zwembad heeft vier onderdelen die regelmatig onderhoud nodig hebben om het goed te houden.

1. Zwembadwater
Dit klinkt misschien eenvoudig, maar het water in je zwembad is de sleutel tot blijvend zwembadgeluk. Schoon en evenwichtig water beschermt jou en je gezin tegen ziektekiemen. Het helpt je ook dure reparaties aan hardware door corrosie of mineraalafzetting te vermijden en zorgt ervoor dat je hele zwembad langer meegaat.

2. Zwembadinrichting
De wanden van je zwembadfolie staan voortdurend in contact met het zwembadwater en alles wat erin gaat. Door deze oppervlakken in goede staat te houden en vrij van algen, schimmel en vuil, blijft je zwembad schoon en veilig.

 

3. Zwembadfiltersysteem

De pompen van je zwembad zijn zowel hart als lever. Oké, dat klinkt een beetje raar, maar denk er eens over na: je zwembadpomp zuigt water aan en zorgt ervoor dat je water circuleert, net zoals je hart doet met je bloed. Je zwembadfilter verwijdert vuil en andere schadelijke micro-organismen uit je water, net zoals de lever het gefrituurde eten filtert dat je gisteravond hebt gegeten.

Het beschermt zowel jou als je zwembad tegen schade. Zonder een goed werkend filtersysteem wordt je zwembad vies, vervuild en onhygiënisch.

Afhankelijk van je installatie heb je een cartridge filter, een zandfilter, een diatomeeënaarde (d.E.) filter. Als je een zoutwatersysteem hebt, kan het ook een zoutwaterchlorinator zijn.

4. Zwembadschrapers
Als de filter van je zwembad je lever is, dan zijn de schrapers en retouren je aderen en slagaders. Je skimmers - niet te verwarren met een gaasskimmer, wat een schoonmaakhulpmiddel is dat aan een telescopische paal is bevestigd - trekken water in het filter om het schoon te maken, terwijl inversies het schoongemaakte water terug het zwembad in duwen. En net als je aderen en slagaders werken ze het best als ze schoon zijn.

Geen enkel zwembad is hetzelfde en na verloop van tijd kun je te maken krijgen met zwembadonderhoud dat specifiek is voor jouw zwembad. Maar als je deze vier zwembadonderdelen goed onder de knie hebt, ben je goed uitgerust om veel uitdagingen het hoofd te bieden.

Effectief zwembadonderhoud is gebaseerd op drie eenvoudige maar belangrijke concepten: circulatie, reinheid en chemie.

1. Goede watercirculatie
Zelfs als je als kind nog nooit een padvindersbijeenkomst hebt bezocht, weet je waarschijnlijk dat stilstaand water troebel en vies is. In je zwembad is, net als buiten, bewegend water schoner, helderder en veiliger. Een goede zwembadcirculatie is de sleutel tot gezond en veilig zwemmen.

Een goed gecirculeerd zwembad heeft zelden problemen met vuil water of algenplaag in het zwembad. Je moet je pomp en filtersysteem dagelijks laten draaien om de circulatie te maximaliseren.

Hoe lang moet je je zwembadpomp laten draaien? In het ideale geval 24 uur per dag, 7 dagen per week. Maar omdat dit niet voor ieders budget of apparatuur mogelijk is, raden we aan om je filter minstens 10 tot 12 uur per dag te laten draaien. Hierdoor wordt het water meerdere keren gekeerd en blijft je zwembad veilig en schoon.

Een ander belangrijk onderdeel van een goede zwembadcirculatie is het regelmatig terugspoelen van je filter. In dit geval betekent terugspoelen het omkeren van de waterstroom die door je filter gaat en het verwijderen van het vuile water en de opgehoopte verontreinigingen uit je zwembad door ze in het afval te gooien. Als je niet zeker weet hoe je een zwembadfilter moet schoonmaken, is het belangrijk om dit te leren en het deel te laten uitmaken van je regelmatige onderhoudsroutine voor het zwembad.

De methode die je gebruikt om je filter te reinigen en terug te spoelen hangt af van het type filter dat je hebt, maar de basisconcepten zijn grotendeels hetzelfde.

Tip: Als je een zandfilter in je zwembad hebt, voeg dan een glas poeder van diatomeeënaarde toe om het filtervermogen te vergroten. Vuil water wordt sneller gereinigd omdat diatomeeënaarde je zandfilter helpt fijne deeltjes eruit te filteren.

2. Zwembadreinigingsprogramma
Zelfs als je als kind nog nooit een padvindersbijeenkomst hebt bezocht, weet je waarschijnlijk wel dat stilstaand water troebel en vies is. In je zwembad is, net als buiten, het bewegende water schoner, helderder en veiliger. Een goede zwembadcirculatie is de sleutel tot gezond en veilig zwemmen.

Een goed gecirculeerd zwembad heeft zelden problemen met vuil water of algenplaag in het zwembad. Je moet je pomp en filtersysteem dagelijks laten draaien om de circulatie te maximaliseren.

Hoe lang moet je je zwembadpomp laten draaien? In het ideale geval 24 uur per dag, 7 dagen per week. Maar omdat dit niet voor ieders budget of apparatuur mogelijk is, raden we aan om je filter minstens 10 tot 12 uur per dag te laten draaien. Hierdoor wordt het water meerdere keren gekeerd en blijft je zwembad veilig en schoon.

Een ander belangrijk onderdeel van een goede zwembadcirculatie is het regelmatig terugspoelen van je filter. In dit geval betekent terugspoelen het omkeren van de waterstroom die door je filter gaat en het verwijderen van het vuile water en de opgehoopte verontreinigingen uit je zwembad door ze in het afval te gooien. Als je niet zeker weet hoe je een zwembadfilter moet schoonmaken, is het belangrijk om dit te leren en het een onderdeel te maken van je regelmatige onderhoudsroutine voor het zwembad.

De methode die je gebruikt om je filter te reinigen en terug te spoelen hangt af van het type filter dat je hebt, maar de basisconcepten zijn grotendeels hetzelfde.

Tip: Als je een zandfilter in je zwembad hebt, voeg dan een glas diatomeeënaardepoeder toe om het filtervermogen te vergroten. Vuil water wordt sneller gereinigd omdat diatomeeënaarde je zandfilter helpt fijne deeltjes eruit te filteren.

3. Waterchemie in evenwicht brengen
De chemie van het zwembad klinkt misschien eng en ingewikkeld, maar je hoeft je geen zorgen te maken. Hoewel effectief zwembadonderhoud en wateronderhoud een belangrijk onderdeel is, is de basischemie van het zwembad verrassend eenvoudig.

De truc voor wateronderhoud is je watertestkit, het belangrijkste gereedschap in je tas. Als je je stoofpotje niet op smaak brengt zonder het te proeven, test dan het zwembadwater voordat je de chemicaliën gebruikt. Begrijpen wat er in je water zit en wat niet is de eerste stap naar het in balans brengen ervan.

pH-waarden: een maatstaf voor hoe zuur of basisch je zwembadwater is. Lage pH-waarden zijn zuur, terwijl hoge waarden basisch zijn. De ideale decemberwaarde voor je zwembad is 7,4 tot 7,6.
Alkaliteit: Dit werkt als een pH-buffer en helpt grote stijgingen in basisch of zuur te voorkomen. Het ideale bereik is 100 tot 150 deeltjes per miljoen (ppm). Je kunt zuiveringszout gebruiken om de alkaliteit van je zwembad te verhogen.
Ontsmettingsmiddelniveaus: chloor, broom enz. hoeveelheid. De juiste niveaus in het zwembadwater hangen af van het type desinfectiemiddel dat je kiest.

Als je eenmaal weet wat de pH-waarde, alkaliteit en ontsmettingsmiddelen zijn, kun je beginnen met het toevoegen van chemicaliën om de waterbalans te herstellen. Neem de tijd, volg alle aanwijzingen op en zorg ervoor dat je weet wat elke chemische stof doet voordat je deze toevoegt en wat het effect ervan is op het water en de mensen die erin zwemmen.

Geef je zwembad een schok!
Af en toe heeft je ontsmettingsmiddel hulp nodig, vooral na regenachtig of stormachtig weer of een zwembadfeest. Geef je zwembad regelmatig een schokbehandeling om ervoor te zorgen dat je zwembad schoon blijft, zelfs als je ontsmettingsmiddel zijn maximum heeft bereikt.

Geef je zwembad altijd 's avonds een schokbehandeling
Als je je zwembad overdag shockt, zullen de ultraviolette stralen van de zon het chloor opslokken voordat het zijn werk kan doen. Voeg de schok aan je water toe en laat de pomp dan minstens acht uur draaien om ervoor te zorgen dat het volledig circuleert.

Maak een onderhoudsschema
Naarmate je meer leert over je zwembad en hoe je het moet onderhouden, kan je takenlijst een beetje ontmoedigend worden. Het opstellen van een onderhoudsschema voor je zwembad maakt het makkelijk om georganiseerd te blijven en ervoor te zorgen dat belangrijke taken niet over het hoofd worden gezien.

Niet alleen blijft je zwembad fris met het basisonderhoud, je kunt ook vooruit plannen voor meer geavanceerde zwembadonderhoudstaken zoals het sluiten van je zwembad, het uitvoeren van onderhoud buiten het seizoen of het klaarmaken voor gebruik van je zwembad wanneer het zwembadseizoen terugkeert.

Houd je planning eenvoudig

Schrijf je onderhoudsplan voor je zwembad op en plak het op de muur, koelkast of zelfs ergens in de buurt van je zwembad. Andere mensen in huis doen op bepaalde dagen huiswerk om wat eenvoudige onderhoudsklusjes te doen. Schrijf een naam naast elke taak en verdeel de werkdruk.

Omdat veel van onze lezers zomervakantie hebben en hun eigen zwembad hebben, heb ik besloten om een paar tips voor zwembadonderhoud tijdens de vakantie te delen. Ik kreeg deze vraag vaak toen ik in de zwembadwinkel werkte. Het is niet zo moeilijk als je denkt.

1. Vraag het je buurman of vriend
Dat is de sleutel tot succes als het gaat om het schoonhouden van je zwembad terwijl je weg bent.

De ideale kandidaat is iemand die een eigen zwembad heeft. Het geeft je het voordeel dat ze al weten wat ze moeten doen. Vertel je vriend of buurman om het zwembad één keer per dag te controleren en geef hem of haar een eenvoudige checklist die het volgende inhoudt:

Leeg de schraapmand)
Ontvet het oppervlak van het zwembad
Controleer de filterdruk (terugspoelen indien nodig)
Test het water met een testkit of teststrips
Voeg de benodigde chemicaliën toe (alleen als ze weten wat ze doen)

2. Koop een timer voor de zwembadpomp
Hopelijk heeft je pomp al een timer. Zo niet, dan zou ik erin investeren. Dit zijn de belangrijkste onderdelen van zwembadonderhoud.

Stel de timer zo in dat het zwembad minstens 8 tot 12 uur per dag draait. Als je een timer hebt, geweldig! Anders is 24 uur per dag werken geen probleem. Het laten draaien van je pomp en filter is essentieel om je zwembad schoon te houden, en het gebruik van een timer is veel logischer dan een mens.

3. Controleer je zwembadwater voordat je van huis gaat
Neem een monster van je zwembadwater mee naar je plaatselijke zwembadwinkel en laat het controleren door professionals.

Zorg ervoor dat er geen problemen zijn voordat je gaat. Je moet ervoor zorgen dat de pH en alkaliteit goed in balans zijn en dat het niveau van het ontsmettingsmiddel correct is.

pH: 7,4 tot 7,6
Alkaliteit: 100 deeltjes per miljoen (ppm) tot 150 ppm, 125 ppm ideaal
Calciumhardheid: 175 ppm tot 225 ppm of 200 ppm tot 275 ppm voor zwembaden van beton en gips
Voor chloorzwembaden: 1 ppm tot 3 ppm
Broomzwembaden: 3 ppm tot 5 ppm
Voor biguanide zwembaden: 30 ppm tot 50 ppm
Voor zoutwaterzwembaden: 0,5 ppm chloor
Voor zwembaden met mineraalsysteem: 0,5 ppm chloor
Zorg er ook voor dat je zwembad schoon en kristalhelder is voordat je vertrekt.
Kom op, je hoeft je geen zorgen meer te maken over je zwembadwater.

Een zwembad is een van de leukste manieren om thuis van de zon te genieten. Ja, het heeft misschien regelmatig onderhoud nodig, maar dat betekent niet dat je je hele leven aan een stofzuiger gekluisterd zit of met je chemiekit zit te knoeien.

Sterker nog, als je eenmaal weet hoe je zwembad werkt, kun je trots zijn op je eigen vaardigheden op het gebied van zwembadonderhoud door het onderhoud dat het nodig heeft van tevoren te begrijpen en te plannen. Je zult niet alleen genieten van het zwemmen, maar ook van de gemoedsrust die het gevolg is van regelmatig en uitgebreid zwembadonderhoud.

Veel plezier met zwemmen!

Sauna Onderhoud en Service

Aangezien sauna's gemaakt zijn van hout, is het niet mogelijk om ze te wassen of schoon te maken met verschillende chemicaliën. Wassen beschadigt de houtstructuur. Hierdoor kan de sauna niet in korte tijd worden gebruikt. Als er chemische reinigingsmiddelen worden gebruikt, absorbeert het hout deze chemicaliën en geeft ze terug met warmte.

Aangezien sauna's plaatsen zijn waar je wordt gezuiverd van giftige stoffen, zijn de reiniging en het onderhoud ervan erg belangrijk voor de gezondheid van onze klanten.

Bij het onderhoud van uw sauna controleert ons technisch team in de eerste plaats de kachel, de elektrische kabels, de weerstanden en de besturingseenheid van uw sauna. Na de reiniging en reparatie van deze onderdelen worden goedkeuringen voor wijzigingen verkregen door u op de hoogte te stellen in gevallen waarin wijzigingen nodig zijn. In gevallen waarin de producten volledig moeten worden vervangen, worden de producten aan u gepresenteerd met de saunakachel en bedieningspanelen van het merk Sentiotec®, die wij uit Oostenrijk destilleren.

De reiniging en basiscontroles van het hout van uw sauna worden uitgevoerd door ons team. Door de beschadigde onderdelen te vervangen, krijgt uw sauna een nieuwe look. Om het schoonmaken te vergemakkelijken, wordt er een goede houtkit of polyurethaancoating aangebracht op de handgrepen en vloerplanken. Tijdens uw saunabeheer wordt er schoongemaakt met een handborstel. Door de borstel in de emmer water te dompelen en de banken, wanden, rugleuningen enz. schoon te maken, wordt het vuil snel verwijderd en gereinigd. Het wordt snel verwijderd en gereinigd. Daarnaast worden de houten oppervlakken van al uw sauna's gereinigd en geschuurd met een speciaal reinigingsmiddel voor sauna's.

Uw saunastenen, die versleten zijn door jarenlang gebruik, worden vervangen in het kader van onderhoud en service. Daarnaast worden uw accessoires gecontroleerd en met uw goedkeuring aangepast.

Jacuzzi Onderhoud en Service

Voordat u in het warme water van uw nieuwe spa zakt, moet u even de tijd nemen om vertrouwd te raken met enkele belangrijke termen. Je kan het bijvoorbeeld een draagbare spa noemen, of gewoon een spa. Sommige mensen noemen elke hot tub graag een "jacuzzi". Maar dat is een ongelukkig geval van het universeel maken van een merknaam.

Het is belangrijk dat je het merk en model van je hot tub kent. Als je die informatie bij de hand hebt, is het makkelijker om onderdelen en service te krijgen als je ze nodig hebt.

Het helpt ook om de vitale gegevens van je hot tub bij de hand te hebben. Denk maar aan de watercapaciteit, de leeftijd en specifieke waterproblemen (zoals hard water) waarmee je rekening moet houden bij het onderhoud van je hot tub.

Het circuleren van het water helpt om het vrij te houden van verontreinigingen door het door de patroonfilters van je hot tub te laten stromen.

Afhankelijk van het model kan je spa een automatisch circulatieschema hebben dat ervoor zorgt dat het water één of twee keer per dag circuleert. Deze cycli laten het water ongeveer 15 tot 20 minuten (of langer) circuleren om ervoor te zorgen dat al het water in je hot tub door de filters gaat.

Als je hot tub geen automatische circulatie heeft, zorg er dan voor dat je hem twee keer per dag 15 tot 20 minuten aanzet om ervoor te zorgen dat je water ververst wordt.

Wees niet bang om die filters aan het werk te zetten. Hoe vaker je je hot tub gebruikt, hoe schoner hij wordt.

Je hot tub schoonmaken is een cruciaal onderdeel van effectief hot tub-onderhoud.

Zowel hot tubs die binnen staan als hot tubs die buiten staan hebben de neiging om schuim te ontwikkelen, maar als je hot tub buiten staat moet je ook opletten voor vuil zoals bladeren, door de wind opgewaaid afval en af en toe een verdwaald beestje. Hou de waterlijn en de zitplaatsen schoon voor een schone hot tub en om mogelijke waterproblemen te voorkomen.

Een wekelijkse schoonmaakbeurt met een spons en wat witte azijn op de kuip en jets houdt alles netjes. Gebruik het ook om het schuim aan de rand van het water weg te schrobben.

Zorg ervoor dat je de binnenkant van je hot tub zo vaak mogelijk schoonmaakt en vergeet niet ook de kuip af te vegen. Als je toch bezig bent, geef de cover van je hot tub dan ook een snelle beurt met een 10% oplossing van bleekwater om schimmelvorming tegen te gaan.

Een wekelijkse schoonmaakbeurt is essentieel voor je hot tub. Maar laat je hot tub om de drie à vier maanden helemaal leeglopen voor een grondige schoonmaakbeurt, of vaker als je hem vaak gebruikt of er veel gasten in hebt, of allebei. Je zou toch ook niet één keer per jaar je badkuip vullen en dan verwachten dat iedereen hetzelfde water steeds opnieuw gebruikt?

Het balanceren van het water van je hot tub is gelijkaardig aan het balanceren van zwembadwater, maar een beetje moeilijker door het drastische verschil in grootte. Maar voor je iets aan je hot tub toevoegt, moet je eerst de chemische samenstelling van je water bepalen. Als je hot tub vol is, test je het water om de pH-waarde en de alkaliteit te bepalen.

Onderhoud en service stoomcabines

We bieden regelmatige onderhoudsbezoeken of ad-hoc storingsreparaties voor stoomcabines en sauna's in woningen en bedrijven.

Deze diensten kunnen variëren van reparaties aan elektriciteit of verlichting tot krachtige dieptereiniging van voegen en tegels, tegelrenovaties en stoomgeneratorservices.

Voortdurend stoomcabine onderhoud is essentieel om je stoomcabine op volle capaciteit te laten werken en om een efficiënte verwarming van de stoomgenerator te garanderen.

Turks bad & Hammam onderhoud en service

De verhoogde vochtigheid, stoom en hoge temperatuur leiden tot een omgeving die ideaal is voor de verspreiding van bacteriën en schimmels. De ophoping van kalk, dode huidcellen, zeep- en olieresten en stof in de natte omgeving leidt tot een potentiële bedreiging van de gezondheid en veiligheid van mensen.

Niet alleen schoonmaken, maar ook regelmatig onderhoud en service van sauna's en hammams creëren een gezonde en veilige omgeving voor de saunagebruikers en verlengen hun levensduur. Problemen met de kachel, ventilatie, afvoer, verlichting, elektriciteit, enz. die tijdens het servicebezoek worden ontdekt, verlengen de levensduur. Tijdig schuren en behandelen van de houten oppervlakken, reinigen van de schoorsteen, verwijderen van roet uit de kachel, vervangen van beschadigde stenen en andere onderhoudswerkzaamheden zorgen voor een veilige en gezonde omgeving door het risico op brand, muffe lucht en een onreine en onaangename toestand van de muren, het plafond en de vloer te voorkomen.

Regelmatig schoonmaken en onderhoud is noodzakelijk voor elke sauna en hammam. Dit vereist tijd, aandacht en kennis over hoe de houten oppervlakken en tegels te onderhouden, de kachel en schoorsteen schoon te maken, de stenen te inspecteren en andere gerelateerde en belangrijke zaken. Daarnaast worden er speciale oplossingen op biologische basis gebruikt om ervoor te zorgen dat deze geen ongewenste bijwerkingen hebben bij hoge temperaturen en niet schadelijk zijn voor mensen tijdens het gebruik van de sauna en hammam en de oppervlakken, het plafond en de vloer niet beschadigen.

Ons hoogopgeleide en goed uitgeruste team bespaart u tijd, verlengt de levensduur van uw sauna of hammam, maakt het comfortabel en aangenaam voor u en uw gasten en creëert een gezonde en veilige omgeving met hoogwaardige service, tijdig en efficiënt onderhoud en professionele schoonmaak.

Heb je een project in gedachten? Aarzel niet om te zeggen hello.​merhaba.namaste.niltze.hallo.salve.

Looking for collaboration?
CONTACT US
I’m interested in
working together
+1 827 48 89
Have a project in mind?
Send a message.
info@hub.com
Deze website maakt gebruik van cookies om je webervaring te verbeteren.