Skip links

Hoe lang moet u in de sauna blijven?

Saunatoepassing is een zeer nuttige toepassing voor het menselijk lichaam, zolang het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Hoe lang moet je in de sauna blijven? Tijdens de saunaprocedure helpt het lichaam het overtollige water in het lichaam te verwijderen door de gifstoffen te zweten. De duur van de toepassing is van cruciaal belang tijdens het saunaproces.

De tijd doorgebracht in de sauna moet correct worden berekend. De duur van het verblijf in de sauna is door deskundigen vastgesteld op 30 minuten. Bovendien heeft een gesloten periode van minder dan 5 minuten geen effect op het lichaam. Je moet deze tijd dus correct bepalen.

  • De gemiddelde applicatietijd is 15 minuten. Het verlengen van dit interval kan gezondheidsproblemen veroorzaken.
  • Als je langer dan nodig in de sauna verblijft, raakt het lichaam de waterbalans kwijt en wordt het overtollige water uit het lichaam verwijderd.
  • Het veroorzaakt het verlies van nuttige vitamines en mineralen, evenals de verwijdering van overtollig water uit het lichaam.
  • Overtollig water in het lichaam veroorzaakt belangrijke gezondheidsproblemen, zoals hersenbloedingen en een hartaanval.
  • Langdurig gebruik van de sauna verhoogt de bloeddruk, vooral bij mensen met hoge bloeddruk.
  • Plotseling flauwvallen kan voorkomen bij mensen bij wie overtollig water uit hun lichaam is verwijderd.

Om deze reden is de duur van het verblijf in de sauna erg belangrijk.

Met de sauna kan de persoon ontspannen en het lichaam rusten. Met andere woorden, we kunnen zeggen dat het zeer gunstig is voor het menselijk lichaam; zolang je de verblijfsduur in de sauna natuurlijk niet overschrijdt.

Hoeveel dagen per week moet u naar de sauna gaan?

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden is om de saunatemperatuur rond de 100 graden te houden. Het saunatijdsinterval moet worden aangepast aan deze temperatuurwaarde. Het ademhalingssysteem is ontspannen als de atmosfeer met regelmatige tussenpozen lichtjes wordt bevochtigd met water. Het is echter van essentieel belang dat de saunaruimte af en toe wordt geventileerd. De sauna mag niet vaker dan drie keer per week en langer dan 15 minuten worden gebruikt. De tijd die u in de sauna doorbrengt, kan beginnen met 3,5 minuten en geleidelijk worden verlengd naar de volgende dagen, maar mag niet langer duren dan vijftien minuten.

Sauna; Het mag niet worden gebruikt door mensen met een hartaandoening, diabetes, hoge bloeddruk, nierziekte of astma. Uit recent onderzoek is gebleken dat warmte het aantal zaadcellen vermindert bij mannen die regelmatig naar de sauna gaan. Mannen die onvruchtbaar zijn, moeten het gebruik van de sauna vermijden.

Wat moet je dragen als je naar de sauna gaat?

Klanten die voor het eerst de sauna bezoeken, kunnen enige stress ervaren over wat ze moeten dragen. Allereerst hoeft u zich geen zorgen te maken over de spafaciliteiten; je ervaart opluchting vanaf het moment dat je de deur binnenkomt; u kunt heerlijk ontspannen en tot rust komen onder invloed van muziek en ambiance. Veel spa’s bieden gasten handdoeken, lendendoeken, badjassen en pantoffels. Je kunt met bikini of zwempak naar de Hammam of Sauna, maar het wordt afgeraden om elastische stoffen te gebruiken die de bloedsomloop in het lichaam verstoren tijdens de massage.

Kan je douchen na de sauna?

Het is een soort heteluchtbad van hout, gevuld met warme en droge lucht, groot genoeg voor mensen om lekker te gaan liggen en zitten. Douchen na de sauna is belangrijk voor het sluiten van de poriën. Over het algemeen varieert de saunatemperatuur tussen de 40 en 90 graden Celsius. Op plafondhoogte nadert de temperatuur de 100 graden Celsius.

Voordat u de sauna betreedt, moeten kleding en voorwerpen zoals brillen, contactlenzen, sieraden en horloges worden verwijderd (deze zijn ongemakkelijk en kunnen bij hoge temperaturen beschadigd raken).
Neem een ontspannende douche met warm water en zeep.
Verlaat de sauna 5 tot 15 minuten nadat het spontane zweten is begonnen (Let op! Minder dan 5 minuten in de sauna blijven heeft geen zin, langer dan 30 minuten blijven is ook slecht).
Het lichaam moet worden gekoeld door nog een keer te douchen of in het zwembad te zwemmen.
Blijf uw lichaamstemperatuur verlagen door 10 tot 20 minuten te gaan liggen.
Ga dan terug naar de sauna (bij deze tweede sessie wordt een kleine hoeveelheid water met saunaparfum toegevoegd aan een houten emmer met een pollepel genomen en over de hete kachelstenen gegoten om de luchtvochtigheid in de sauna te verhogen en de luchtvochtigheid in de sauna te verhogen (Het lichaam kan worden gemasseerd met een massageborstel of een natuurlijke borstel gemaakt van plantenbladeren)
Na gebruik van de sauna wordt het lichaam 20 minuten tot rust gebracht. Na de sauna dient u eerst te douchen met zeep, daarna een koude douche (om de huidporiën te sluiten) en u vervolgens aan te kleden nadat het lichaam volledig is afgekoeld.

Hoewel gedeelde sauna’s gebruikelijk zijn in massawoningen, geven individuen de voorkeur aan thuissauna’s in termen van gezondheid en netheid en om de waarde van het huis te verhogen. Een oppervlakte van 1m2 of 1,5m2 is geschikt voor de bouw van een sauna van het thuistype. Thuissauna’s zijn voor één of twee personen. De bouwprocedure voor een thuissauna kan worden onderverdeeld in drie categorieën: op maat gemaakte, kant-en-klare cabinesauna en op maat gemaakte cabinesauna. Je kunt e

Deze website maakt gebruik van cookies om je webervaring te verbeteren.