Skip links

Uw handleiding voor zwembadonderhoud

Uw zwembad heeft regelmatig onderhoud nodig. Daarom moet u een sterke basis voor zwembadonderhoud ontwikkelen. Als u eenmaal weet hoe uw zwembad werkt, wat de beste manieren zijn om er voor te zorgen en hoe u het moet plannen, bent u klaar om elk mogelijk zwembadprobleem op te lossen dat op uw pad komt. .Goed zwembadonderhoud begint met het leren kennen van uw zwembadU moet alle delen van het zwembad borstelen voordat u van het juiste onderhoud kunt genieten. Eigenlijk, als je kijkt, hoef je geen lessen te volgen of naar een Ph.D. in zwemologie aan Harvard. Maar als u de basisonderdelen en functies van uw zwembad kent, kunt u alles soepel laten verlopen en wordt het gemakkelijker om problemen op te lossen wanneer deze zich voordoen.

Basiscomponenten van het zwembad

Net als de grootste huishoudelijke apparaten kun je in het zwembad zoveel fantasie ontsnappen als je wilt. U kunt geavanceerde verwarming en verlichtingsopties toevoegen, hightech zwembadzonwering installeren en zelfs tijdens het zwemmen genieten van muziek met onderwaterzwembadluidsprekers. Maar of u nu een eenvoudig zwembad in de achtertuin heeft of een grote Elvis-vormige oase in de grond, elk zwembad heeft vier componenten die regelmatig onderhoud nodig hebben om een goede tijd te behouden.

Deze omvatten:

Zwembadwater

Binnenwand of bekleding van het zwembad

Zwembadfiltersysteem

Poolskimmers en retoursysteem

1. Zwembadwater

Dit lijkt misschien wat simpel, maar het water in uw zwembad is de sleutel tot blijvend zwembadgeluk. Door schoon en evenwichtig te blijven, worden u en uw gezin beschermd tegen ziektekiemen en ziektes. Het helpt u ook dure hardwarereparaties als gevolg van corrosie of ophoping van mineralen te voorkomen, en zorgt ervoor dat uw hele zwembad langer meegaat.

2. Zwembad

De wanden van uw zwembadbekleding staan voortdurend in contact met het zwembadwater en alles wat daarin binnendringt. Door deze oppervlakken in goede staat te houden, vrij van algen, schimmels en vuil, blijft uw zwembad schoon en veilig.

3. Zwembadfiltersysteem

De pompen van uw zwembad zijn zowel hart- als leverpompen. Oké, het klinkt een beetje raar, maar denk er eens over na: je zwembadpomp zuigt water aan en houdt je water in circulatie zoals je hart dat doet met je bloed. Uw zwembadfilter verwijdert vuil en andere schadelijke micro-organismen uit uw water, zoals het filteren van het gefrituurde voedsel dat u gisteravond in de lever heeft gegeten.

Beide beschermen u en uw zwembad tegen schade. Zonder een functionerend filtersysteem wordt uw zwembad vies, vuil en ongezond.

Afhankelijk van je installatie heb je een patroonfilter, een zandfilter, diatomeeënaarde (d. E.) je kunt een filter hebben. Als u een pekelsysteem heeft, kan dit ook een pekelchlorinator zijn.

4. Zwembadskimmers

Als het filter van je zwembad je lever is, dan zijn je skimmers en flashbacks je aderen en slagaders. Uw skimmers – niet te verwarren met een gaasskimmer, een schoonmaakgereedschap dat aan een telescopische paal is bevestigd – zuigen water in het filter om te worden gereinigd, terwijl omkeringen het gereinigde water terug in het zwembad duwen. En net als je aderen en slagaders werken ze het beste als ze schoon zijn.

Geen enkel zwembad is hetzelfde, en naarmate de tijd verstrijkt, kunt u specifieke uitdagingen op het gebied van zwembadonderhoud tegenkomen die specifiek zijn voor uw zwembad. Als u deze vier zwembadcomponenten echter goed onder de knie heeft, bent u goed uitgerust om vele uitdagingen aan te gaan.

Drie C’s van goed zwembadonderhoud

De basis van effectief zwembadonderhoud is gebaseerd op drie eenvoudige maar belangrijke concepten: circulatie, netheid en chemie.

1. Goede watercirculatie

Zelfs als je als kind nooit een verkenningsbijeenkomst hebt betreden, weet je waarschijnlijk dat het stille water troebel en smerig is. In uw zwembad is bewegend water, net als buiten, schoner, helderder en veiliger. Een goede zwembadcirculatie is de sleutel tot gezond en veilig zwemmen.

Een zwembad met een goede circulatie heeft zelden problemen zoals vervuild water of mosaantasting. Om de circulatie te maximaliseren, moet u uw pomp en filtersysteem dagelijks laten draaien.

Hoe lang moet u uw zwembadpomp starten? Idealiter 24 uur per dag, 7 dagen per week. Maar omdat dit niet voor ieders budget of uitrusting mogelijk is, raden wij aan om uw filter minimaal 10 tot 12 uur per dag te laten draaien. Hierdoor wordt het water meerdere keren rondgedraaid en blijft uw zwembad veilig en schoon.

Een ander belangrijk onderdeel van een goede zwembadcirculatie is het regelmatig terugspoelen van uw filter. In dit geval betekent terugspoelen het omkeren van de waterstroom door uw filter en het gooien van vuil water en opgehoopte verontreinigende stoffen in het afval, waardoor ze uit uw zwembad worden verwijderd. Als u niet zeker weet hoe u een zwembadfilter moet schoonmaken, is het belangrijk om hier meer over te weten te komen en dit onderdeel te maken van uw reguliere zwembadonderhoudsroutine.

De methode die u gebruikt om uw filter schoon te maken en terug te spoelen, hangt af van het type filter dat u heeft, maar de basisconcepten zijn grotendeels hetzelfde.

Tip: Als u een zandfilter in uw zwembad heeft, voeg dan een glas diatomeeënaardepoeder toe om de filterkracht te vergroten. Vuil water wordt sneller gereinigd omdat het uw diatomeeënaarde-zandfilter helpt fijne deeltjes eruit te filteren.

2. Zwembadreinigingsprogramma

U hebt het schoonmaken van uw zwembad veel gemakkelijker gemaakt als het de juiste circulatie heeft.

Deze website maakt gebruik van cookies om je webervaring te verbeteren.