Skip links

Wat zijn de voordelen van een Turks bad

Een van de oudste tradities van het Ottomaanse Rijk, de hamam, is een Turks ritueel dat nog steeds wordt beoefend in Anatolië en steden. Hammam valt op door zijn gezondheidsvoordelen. Gezien de gezondheidsvoordelen van de hamam kunt u uzelf een plezier doen door minimaal één keer per maand de hamam te bezoeken of dit genot in huis te halen met een voor uw huis geschikte hamam.

Eén van de belangrijkste voordelen van de hamam is dat deze zorgt voor een dieptereiniging en verfrissing. Wanneer u wordt blootgesteld aan heet water, dat wil zeggen in bad, worden de poriën op uw huid geopend en gereinigd. Baden draagt niet alleen bij aan de aantrekkelijkheid van de huid, maar hydrateert en verzacht de huid ook op een gezonde manier. Je hebt misschien wel eens gehoord dat mensen die regelmatig in de hamam baden een betere nachtrust hebben. De warme en rustige sfeer van de hamam zorgt ervoor dat u heerlijk kunt ontspannen. Het helpt je om je zowel fysiek als mentaal fit te voelen en je lichaam te zuiveren van vuil.

Wat zijn de voordelen van een Turks bad voor het lichaam?

Een Turks bad heeft ongelooflijke voordelen voor ons lichaam. De voordelen van het bad kunnen als volgt worden opgesomd;

Als u op zoek bent naar een geneesmiddel tegen een onregelmatige hartslag, dan is de hamam wellicht iets voor u. Hartpatiënten moeten het gebruik van producten met een hartslagversnellend effect vermijden.
Degenen met stofwisselingsproblemen zouden moeten profiteren van de snelle stofwisseling van de hamam.
Hammam is een uitstekende stressverlichter. Als u zich angstig of gestrest voelt, kan een bezoek aan de hamam u helpen uw hele lichaam te ontspannen.
Het is voldoende om twee keer per maand een bad te nemen om het lymfesysteem te reinigen.
Het versterkt het immuunsysteem.
Hamam wordt aanbevolen voor mensen met allergisch astma om te ontspannen.
Wie wil afvallen, kan de vetverbranding versnellen door naar het Turks bad te gaan.
Naar het bad gaan helpt ook ziekten zoals kanker te voorkomen. Stoomtherapie, die tegenwoordig in de geneeskunde wordt gebruikt om andere aandoeningen zoals kanker en infecties te behandelen, is hetzelfde als de stoom die in de badkamer door uw huid dringt.

Wat is het verschil in Turkse baden?

Omdat Turkse baden anders zijn dan andere soorten baden, maken mensen hun keuzes op basis van hun smaak. Elk bad is gebaseerd op reinheid. Als we een van deze verschillen moeten bespreken, zijn ze als volgt:

Een van de eerste dingen die opvalt in Turkse baden is de scheiding tussen mannelijke en vrouwelijke badkuipen. In Turkse baden worden om culturele redenen verschillende baden gebruikt, afhankelijk van het geslacht. De ’thermen’-gebouwen, die de bron vormen van de onsen, sauna’s en Turkse baden die in Rome worden gebruikt, maken niet veel uit.
Daarnaast zijn hamam en massage twee onlosmakelijk met elkaar verbonden onderwerpen. De hoge vochtigheids- en temperatuurverhoudingen van Turkse baden verzachten de huid en vergemakkelijken het reinigen van vuil en dode huidcellen. Na een bepaalde tijd in het Turks bad te hebben verbleven, wordt er voor meer zuivering en ontspanning gezorgd met scrub- en massagetoepassingen. Traditioneel wordt een dergelijke procedure niet toegepast in andere soorten baden.
Warmwaterbronnen en sauna’s zijn de structuren die het meest op Turkse baden lijken. Het belangrijkste verschil tussen spa’s en baden is dat deze constructies op thermische locaties zijn gebouwd. Er is geen noodzaak voor de bouw van een Turks bad. Daarnaast heeft het gebruik van spa’s een groter toepassingsgebied vergeleken met Turkse baden. Sauna daarentegen trekt de aandacht als een eenvoudiger structuur. Bovendien is de temperatuur in de sauna aanzienlijk hoger dan in het Turks bad en is de luchtvochtigheid lager.
Er zijn ook minder bekende baden uit andere beschavingen. Deze omvatten Koreaanse baden, Japanse baden die bekend staan als “onsen” en Russische baden die bekend staan als “banya”. Turkse baden en dergelijke baden hebben belangrijke verschillen. Terwijl onsens te vinden zijn in thermale ruimtes zoals spa’s, lijken baden meer op sauna’s dan op hamams. In tegenstelling tot Turkse baden hebben Koreaanse badkuipen verschillende ruimtes met onafhankelijk regelbare temperaturen.

Is de bouw van een Turks bad duur?

Het Turkse bad is een soort bad dat al sinds de oudheid bestaat en symbool staat voor de traditionele cultuur. Gezien de kosten van het bad kunnen behoorlijk hoog zijn. Turkse baden worden niet alleen in baden ontwikkeld, maar ook in grote woningen, hotels en sportcentra, rekening houdend met alle kleine elementen die in de isolatie van de kamers zouden moeten zitten, en vandaag wordt een prachtig bad ervaren.

De bouw van het bad is een arbeidsintensief proces dat begint bij de keuze van de te gebruiken plek en doorgaat tot de laatste steen is gelegd. Wij onderstrepen dat, binnen de reikwijdte van de Turkse badprijzen, het gebouw moet worden voltooid zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van vakmanschap en materialen. Of de oppervlakkige thema’s nu voor persoonlijk gebruik zijn of om de consument te dienen bij commerciële activiteiten, we kunnen het geen bad noemen als het niet past bij onze cultuurgeschiedenis. Om ervoor te zorgen dat alle gebruikte materialen lang meegaan, moeten ze zorgvuldig worden gekozen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Uiteraard worden de prijzen dienovereenkomstig bepaald.

Deze website maakt gebruik van cookies om je webervaring te verbeteren.