Skip links

Wat is het verschil tussen een spa en een jacuzzi?

De vraag wat zijn de verschillen tussen spa en jacuzzi kan vaak voor verwarring zorgen. Wat de algemene werking betreft, is er echter geen significant verschil in functie tussen de spa en de jacuzzi. Dit verschil kan alleen cultureel voorkomen. Hoewel het gebruik van een jacuzzi in sommige culturen gebruikelijker is, noemen sommige culturen dezelfde techniek misschien liever een spa.

We wilden veelgebruikte antwoorden verzamelen voor de vraag wat zijn de verschillen tussen spa en jacuzzi. U kunt ons artikel beter lezen om het verschil tussen een jacuzzi en een spa te begrijpen.

Waarom wordt een bubbelbad een spa genoemd?

Bij het beantwoorden van de vraag wat zijn de verschillen tussen spa en jacuzzi, kan het nodig zijn om het verschil tussen een bubbelbad en jacuzzi te vermelden. In feite zijn een jacuzzi en een bubbelbad twee badkuipen met vergelijkbare kenmerken qua werking. Op dezelfde manier is het in sommige landen juister om de term hot tub voor de spa te gebruiken.

Het verschil tussen een jacuzzi en een spa is vergelijkbaar met het verschil tussen een bubbelbad en een jacuzzi. Net als de jacuzzi beschikt ook de hottub over een technologie die de eigenschap heeft te masseren met heet water. De spa kan ook op dezelfde manier functioneren als de jacuzzi. Daarom kunnen we alle drie de woorden als synoniemen accepteren zonder vast te lopen aan de naamverschillen. Maar natuurlijk wilden sommige fabrikanten van jacuzzi’s of spa’s deze twee badkuipen op een andere manier benaderen. Met andere woorden: wat de spa en jacuzzi anders maakt, zijn de nieuwe technieken van de fabrikant.

Wat is een bubbelbad?

Als het gaat om de vraag wat zijn de verschillen tussen spa en jacuzzi, denk ik ook aan whirlpool. In feite is dit een concept dat mensen die een jacuzzi willen hebben in verwarring brengt. Wanneer we denken aan een jacuzzi als geregistreerd merk, betekent de term whirlpool ook jacuzzi.

Op de vraag wat een whirlpool is, kunnen we hetzelfde antwoord geven als op de vraag wat is een jacuzzi. In feite is jacuzzi een merknaam in de branche geworden. Deze naam werd later echter gebruikt voor badkuipen met een compleet verwarmings- en spasysteem. Een andere naam voor op maat gemaakte badkuipen zoals jacuzzi’s en spa’s is een whirlpool.

Oorsprong van het spa-woord?

We wilden de meest uitgebreide antwoorden verzamelen op de vraag wat zijn de verschillen tussen spa en jacuzzi. Kortom, we hebben geleerd dat deze twee woorden hetzelfde betekenen. Welnu, wat voor soort antwoorden kunnen we geven op de vraag wat is spa ? De spa is eigenlijk een verkorte versie van de Latijnse uitdrukking “Selus Per Aqua”. De betekenis van deze uitdrukking is “gezondheid uit water”.

De oorsprong van de spa gaat eigenlijk terug tot de periode van het Romeinse Rijk. Het is juist om spa te zeggen voor therapieën met warm water. Spa-therapie, die zich in de loop van de tijd in Europa en over de hele wereld heeft verspreid, is tegenwoordig nog technologischer geworden door het effect van de jacuzzi.

Deze website maakt gebruik van cookies om je webervaring te verbeteren.